Настоянки
У цьому розділі Ви можете купити настойки лікарських трав.
- 19-041
- 19-040
- 19-038
- 19-036
- 19-034
- 19-032
- 19-031
- 19-030
- 19-025
- 21-003
- 19-001
- 21-002
- 21-001
- 19-085
Настоянки - це зазвичай різні алкогольні напої, які отримують, методом наполягання алкоголю на ягодах, фруктах, травах, коренях дерев, листі, різних рослин.
Способів приготування настоянок, безліч.
Кожен виробник, що зберігає секрет приготування, оскільки для виготовлення ефективної настойки, необхідна величезна кількість знань та досвіду.
Купити якісні настойки, ви можете на віртуальних прилавках нашого магазину за найдоступнішими цінами.
Рослинні спиртові настоянки.
З тих самих часів, як людство відкрило спирт, отримавши його з вина, алхіміки Сходу та Європи почали змішувати його з лікарськими травами та рослинами. Вважається, що перший етиловий спирт на Сході був отриманий перським алхіміком Ар-Разі у VI-VII століттях, а в Європі на території Італії у XI-XII столітті.
Сенс змішування та витримування трав у спирті зводиться до процесу дифузії, який здійснює витяжку корисних речовин рослин та розчиняє їх у спирті. І було помічено, що вище градус, то швидше відбувається дифузія. Можна робити настойки навіть на 90% спирті, але перед застосуванням настойки в такому разі її потрібно розбавляти водою до 45 градусів.
Алхіміки оцінили отриманий продукт, оскільки процес був простим, а отриманий продукт міг зберігатися тривалий час, не втрачаючи цілющі властивості.
Готують не лише лікарські настоянки, а й у вигляді алкогольних напоїв.
Настойки бувають різні – пряні, гіркі чи солодкі. Солодкі фрукти, ягоди рослин з додаванням цукру застосовують для солодких настоянок. Гіркі фрукти та ягоди – для гірких. Спеції застосовують для пряних. У солодкі прийнято додавати 100 - 300 г цукру на 1 літр напою. Фортеця солодких напоїв не перевищує 25 градусів. Пряна та гірка настойки зазвичай дуже міцні – до 60 градусів. Потрібно додати, що наявність цукру в настойці робить її смак значно яскравішим.
Що цікаво, є нюанси при приготуванні настоянок, про які багато хто не знає. Так, грає велику роль чи наполягатимуть трави, плоди та рослини на сонці або в темному місці. Інгода попередня обсмажування або заморожування сировини також вплине на смак і колір отриманого продукту.
У народі ягідні та фруктові настойки прийнято називати – наливками, оскільки вони також містять сік рослини у великій кількості. Наливка відрізняється від трав'яної настойки ще й тим, що ягоди після наполягання додатково віджимають. Трав'яні ж настойки вважаються лікувальним препаратом і використовуються в дуже невеликих дозах, в краплях.
Наливки та настойки в середньому наполягають два тижні. Якщо витримувати настоянку в темряві, то за кольором вона буде темнішою, ніж якщо витримувати її на світлі.
У свій час трав'яні настоянки вважали панацеєю від усіх хвороб, головне — правильне поєднання трав і тоді не загрожує застуда, авітаміноз, погане травлення та інші захворювання. Проте вживання настоянок чарками сприяє швидкому розширенню судин та збудженню нервової системи. Це пояснюється вмістом у настоянці етанолу та екстрактів трав, тому, випивши трохи, організм зігрівається, людина стає бадьорішою та живішою. Однак дія нетривала і діє лише близько години.
У нашому магазині представлені 28% настоянки цілющих трав та рослин, приготовлені за ТУ, які є дієтичними добавками на натуральній рослинній сировині. Зберігаються такі настоянки один рік, а застосовують їх курсів по 5-20 крапель за 20-30 хвилин до їди 2-3 рази на день.
Вони хороші як моно-засіб у боротьбі з різними захворюваннями, так і в комплексі з іншими фіто-препаратами.
Однак не рекомендуються в період вагітності та годування груддю.