Гвоздика - цілюща пряність з вираженими протимікробними, антигельмінтними, протигрибковими властивостями; пригнічує личинкову стадію життєвого циклу паразитів, руйнує оболонку яєць гельмінтів, активізує перистальтику кишечника та виведення калових мас із гельмінтами та продуктами їх життєдіяльності; усуває інтоксикацію, сприяє ослабленню процесів гниття та бродіння у кишечнику.
Застосування у народній медицині:
- від грибків – завдяки протигрибковим властивостям гвоздика є ефективним засобом від кандидозу, дерматофітії та стригучого лишаю. За наявності таких захворювань рекомендується пити гвоздиковий чай та обробляти уражені грибком ділянки шкіри гвоздичним маслом.
- від діабету - навіть кілька гвоздик у щоденному раціоні підтримують вироблення інсуліну, зменшують рівень глюкози, що знижує ризик діабету. Вживання гвоздики також позитивно впливає на ліпідний обмін - зменшує кількість поганого холестерину, зберігаючи хороший без змін.
- для травлення – гвоздика підтримує травлення – стимулює шлунок до вироблення соляної кислоти, покращує перистальтику кишечника, запобігає метеоризму. Варто додавати гвоздику у важку їжу, що важко перетравлюється.
- від застуди - запашна гвоздика не тільки додає смаку стравам, але й допомагає зігрітися в прохолодний день. А завдяки антисептичним та знеболюючим властивостям гвоздиковий чай під час зимової застуди допомагає швидше одужати.
- для дихання - гвоздика ефективно освіжає дихання - достатньо розжувати кілька парасольок, щоб усунути неприємний запах, навіть після таких продуктів, як цибуля та часник.
- інше - гвоздична олія застосовується при лікуванні ревматизму, інфекцій верхніх дихальних шляхів, зубного болю.
Вага: 50 гр.
Цей засіб є рослинною сировиною і не є лікарським засобом або біологічно активною добавкою